Greek
Search…
⌃K
Links

Swap

Τι είναι το WOOFi Swap;

Η Ανταλλαγή (Swap) είναι η κύρια λειτουργία του WOOFi και είναι ένα αποκεντρωμένο χρηματιστήριο που χρησιμοποιεί έναν ολοκαίνουργιο αλγόριθμο δημιουργίας αγοράς στην αλυσίδα που ονομάζεται Synthetic Proactive Market Making (sPMM). Ο αλγόριθμος sPMM έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες διαπραγματευτές αγοράς ώστε να παρέχουν ρευστότητα στην αλυσίδα με τρόπο που να προσομοιώνει καλύτερα την τιμή, την εξάπλωση και το βάθος του βιβλίου εντολών σε κεντρικά χρηματιστήρια. Σύμφωνα με πρόσφατες δοκιμές, η ομάδα ρευστότητας sPMM του WOOFi μπορεί να επιτύχει πάνω από 300% κεφαλαιακή απόδοση (δηλαδή αναλογία όγκου προς ρευστότητα) που είναι υψηλότερη από όλα τα άλλα DEX στην αγορά και επιτρέπει τις χαμηλότερες προμήθειες ανταλλαγής (δηλαδή 0,025%) στο χώρο. Με την κυκλοφορία, η Kronos Research θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής αγοράς για το WOOFi, ενώ θα βασίζεται στη Wootrade ως την κεντρική πηγή ρευστότητας.
Το WOOFi Swap επιτρέπει επίσης στους χρήστες να πραγματοποιούν εναλλαγή μεταξύ αλυσίδας με ένα κλικ. Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν οποιοδήποτε στοιχείο σε μια αλυσίδα με οποιοδήποτε στοιχείο σε άλλη αλυσίδα χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη διεπαφή χρήστη και να μεταβούν σε μια γέφυρα.

Πώς το WOOFi βελτιώνει την εκτέλεση συναλλαγών;

Το WOOFi προσφέρει υψηλής ποιότητας εκτέλεση συναλλαγών ίση με τις κεντρικές ανταλλαγές σε διάφορες αλυσίδες με μόνο ένα κλάσμα της Συνολικής Κλειδωμένης Αξίας - Total Value Locked (TVL) των AMM. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις αλυσίδες blockchain που έχουν μικρότερη ρευστότητα σε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από το mainnet του Ethereum, καθώς οι χρήστες δεν χρειάζεται να πληρώνουν υπέρογκα τέλη και να υποφέρουν από μεγάλη ολίσθηση.
Όταν ένας χρήστης επιλέγει το τόκεν και για τα δύο άκρα της ανταλλαγής καθώς και το ποσό του τόκεν που θα ανταλλάξει, το WOOFi συγκρίνει το αποτέλεσμα της εκτέλεσης με άλλα δημοφιλή DEX στην ίδια αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών όπως ο αριθμός τόκενς που πρέπει να εισπραχθεί, προμήθεια διαπραγμάτευσης και συναλλαγματική ισοτιμία.
Το WOOFi δίνει προτεραιότητα στις προσφορές από τη δική του ομάδα ρευστότητας sPMM, η οποία δημιουργεί χρεώσεις για το πρωτόκολλο. Ωστόσο, σε περίπτωση που η ρευστότητα sPMM δεν μπορεί να υποστηρίξει την ανταλλαγή, θα δρομολογηθεί σε τρίτες εταιρείες συγκέντρωσης DEX για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες έχουν πάντα την καλύτερη εκτέλεση συναλλαγών.
Μπορείτε να καταλάβετε εάν η ανταλλαγή θα εκτελεστεί μέσω της ρευστότητας sPMM του WOOFi ή του συναθροιστή DEX τρίτου μέρους από την "προμήθεια συναλλαγών" στη διεπαφή χρήστη.
  • Ρευστότητα sPMM: 0,025% (με μπλε γραμματοσειρές)
  • Aggregator DEX τρίτου μέρους: εξαρτάται από τον τόπο διεξαγωγής ρευστότητας.

Θα γίνουν "σάντουιτς" οι συναλλαγές μου στο WOOFi;

Η επίθεση σάντουιτς είναι μία από τις κύριες ανησυχίες για τους μεγάλους εμπόρους DeFi και είναι πολύ συνηθισμένη στα AMM. Η τιμή σε AMM καθορίζεται από τα υπόλοιπα συμβολαίων στη δεξαμενή ρευστότητας, ο εκμεταλλευτής μυρίζει τις εκκρεμείς συναλλαγές στο δίκτυο και προτρέχει τη συναλλαγή του θύματος για να ωθήσει την τιμή προς τα πάνω. Το θύμα αγοράζει σε υψηλότερη τιμή του περιουσιακού στοιχείου Y, μετά ο εκμεταλλευτής πουλά σε υψηλότερη τιμή.Ως αποτέλεσμα, προκαλεί απώλεια στο θύμα.
Στο WOOFi, η τιμή καθορίζεται από τις παραμέτρους των ροών τιμών στην αλυσίδα και τον αλγόριθμο sPMM αντί της ρευστότητας στη συγκέντρωση. Η τιμή ενημερώνεται στην αλυσίδα με απόκλιση τιμής ~0,1%. Ως εκ τούτου, ο εκμεταλλευτής δεν θα είναι σε θέση να ωθήσει τεχνητά την τιμή σε άλλους πρωτοεμφανιζόμενους χρήστες.

Πώς το WOOFi επιτυγχάνει υψηλή απόδοση κεφαλαίου;

Επειδή το WOOFi προσομοιώνει το βάθος του βιβλίου εντολών από την κεντρική πηγή ρευστότητας, είναι σε θέση να ξεπεράσει τα AMM στην εκτέλεση του ίδιου μεγέθους συναλλαγών με ένα κλάσμα του TVL. Αυτό επιτρέπει στο WOOFi να επιτύχει πολύ υψηλότερο λόγο όγκου προς ρευστότητα, δηλαδή αποδοτικότητα κεφαλαίου.
Επιπλέον, αντί να έχει μια ομάδα περιουσιακών στοιχείων για κάθε ζεύγος συναλλαγών, το WOOFi χρησιμοποιεί ένα σχέδιο ενιαίας συγκέντρωσης που συγκρατεί και διαχειρίζεται όλα τα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών βασικών τόκενς και ενός τόκεν προσφοράς. Το sPMM επανεξισορροπεί αυτόματα τα περιουσιακά στοιχεία στη δεξαμενή παρέχοντας πιο ευνοϊκές τιμές στους εμπόρους που στέλνουν περιουσιακά στοιχεία με χαμηλή ρευστότητα στη δεξαμενή. Αυτός ο σχεδιασμός βελτιώνει περαιτέρω την αναλογία όγκου προς ρευστότητα και εξοικονομεί χρεώσεις gas για τους χρήστες.

Πώς λειτουργεί η ανταλλαγή διασταύρωσης αλυσίδας;

Κατά την εκτέλεση μιας ανταλλαγής, οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν ποιο στοιχείο θέλουν να λάβουν και σε ποια αλυσίδα θέλουν να το λάβουν. Η διεπαφή χρήστη θα εμφανίζει τη διαδρομή της συναλλαγής, πόσα τόκενς θα ληφθούν στην αλυσίδα προορισμού και την ανάλυση της χρέωσης σε διάφορα βήματα.
Μόλις ο χρήστης υπογράψει τη συναλλαγή στο πορτοφόλι, ο πίνακας ειδοποιήσεων θα εμφανίσει την κατάσταση της συναλλαγής και μπορείτε να κάνετε κλικ και να ελέγξετε εάν τα στοιχεία φτάνουν στην ίδια διεύθυνση πορτοφολιού στην αλυσίδα προορισμού.
Copyright © 2023 WOO Network. All Rights Reserved.